RAVINTOVALMENTAJA JA -LUENNOITSIJA

Hanna Vuoristo-Halonen

nettisivutMarjatBanneri-0305.jpg
profiilikuva-0657.jpg

Minusta

Olen Hanna, ruoka- ja opetusalan ammattilainen, ravintovalmentaja. Perheeseeni kuuluu terveys- ja hyvinvointialalla toimiva yrittäjämies sekä kaksi pientä lasta. Elämme siis hektistä, mutta elämänrikasta lapsiperhearkea.

Olen joutunut vakavan sairauden myötä etsimään itselleni sopivan ruokavalion ja uskon vahvasti ruoan terveyttä tukevaan voimaan. Se on yksi hyvin olennainen osa energistä ja suorituskykyistä arkea. Lisäksi olen ahminut ravitsemukseen ja hyvinvointiin liittyvää tietoa niin yliopistolla kuin myös kirjallisuudesta sekä soveltanut tietotaitoani käytännössä omien ruokarajoitteideni ja terveydentilani myötä. Uskon ravitsevan ruoan olevan vahvassa roolissa kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Niin yksilötasolla arjessa kuin myös urheilusuoritusten optimoinnissa.

Visuaalisena rakastan kaikkea kaunista ja luonnossa liikkumista. Kokonaisvaltainen hyvinvointi ei rajoitu pelkkään ravintoon, vaan se koostuu monista osa-alueista, joiden kaikkien tulee olla tasapainossa.

Painonpudotuksessa ja suorituskyvyn lisäämisessä ei riitä pelkkä ruokavalion hetkellinen muuttaminen. Olennaiseen osaan nousevat kokonaisvaltaisuus ja pitkäjänteisyys. Pienet muutokset, kohti pysyviä, terveellisempiä elämäntapoja. Muutokset, jotka huomioivat myös muut elämän osa-alueet eivätkä varasta liikaa aikaa ja energiaa tärkeimmiltä ihmisiltä. En usko lyhyisiin dieetteihin, jotka mullistavat elämän kerralla vaan elämäntapojen kokonaisvaltaiseen, pikku hiljaa tapahtuvaan muutokseen. Helposti hallittaviin, pieniin ja käytännönläheisiin askeleisiin. Kohti ravitsevampaa ja terveempää elämää.

Erityisvahvuuksiani ovat visuaalisuus sekä vahva erityisruokavalioiden hallinta. Kouluelämässä toimiminen on myös koulinut minulle valmiudet kohdata hyvin erilaisia ihmisiä ja soveltaa opetustyyliäni käytännönläheisesti erilaisiin oppimistapoihin.

Tavoitteenani on helpottaa arkisia terveelliseen ruoanvalintaan ja -valmistukseen liittyviä ongelmia. Auttaa juuri sinua tekemään hieman parempia valintoja ruokakaupassa. Toimia siltana ravitsemuksen teoriatiedon ja käytännön toteutuksen välillä.

Kun aikaa ei kulu terveydellisiin ongelmiin ja niistä selviytymiseen, alkaa arkikin maistua herkulliselta.

 

Ravinto-luennot ja -kurssit

Kaipaako yrityksesi tai järjestämäsi tapahtuma luennoitsijaa? Pedagogisesti pätevää kouluttajaa? Ehkä raakakakkukurssia?

Kokonaisvaltainen hyvinvointi auttaa jaksamaan paremmin niin työssään kuin myös arjessa. Parempi arjessa jaksaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi näkyy myös ihmissuhteissa. Sairastumiset vähentyvät ja askareissa jaksaminen parantuu, kun arki ravitsee ja antaa voimavaroja.

Tarjoan terveellisiä arkivalintoja tukevia, käytännönläheisiä ravintoluentoja sekä ruokakursseja erilaisiin tapahtumiin ja yritysten virkistyspäiviin. Erityisen tärkeänä missiona näen arkiruokailujen monipuolistamisen ja ruokareviirin laajentamisen ruokakaupan valtavassa tarjontaviidakossa.

Sydäntäni lähellä ovat myös erityisruokavaliota noudattavat ja tavoitteenani onkin lisätä ravintoloiden ja kahviloiden tietoa niihin liittyen. Koska erityisruokavalioiden ei enää tarvitse rajoittaa kumpaakaan -ei ulkona ruokailevaa, eikä ruokaa tarjoavaa ravintolaa. Oikeat raaka-aineet valitsemalla pystytään vastaamaan mahdollisimman monen erityisruokavalioisen rajoituksiin helposti.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi pakettien räätälöinti kannattaa aloittaa organisaatiosi tai tapahtumasi tarpeiden kartoittamisella. Näin moduulit pystytään kohdentamaan juuri Teille sopiviksi ja siten mahdollisimman tehokkaiksi. Osallistujien on myös mahdollista listata etukäteen kysymyksiä hyvinvointiin liittyen. 

nettisivutGalleria-0898.jpg

Ravinto-valmennus

Missionani on tukea ja auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopiva ruokavalio.  Yhdessä pieniä, pysyviä askeleita ottamalla saamme päivitettyä elämäntapasi uudelle tasolle.  Kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Terveempää elämää.

Oli tavoitteenasi painonpudotus, valkoisesta sokerista eroon pääsy, hitusen terveellisempi arki tai suorituskyvyn maksimointi, pääsemme henkilökohtaisella valmennuksella parhaisiin tuloksiin.

Lähestymistapani on kokonaisvaltainen, enkä usko lyhyihin dieetteihin. Uskon pieniin, helposti arkeen sisällytettäviin muutoksiin, joilla saavutetaan pysyviä tuloksia. Tästä syystä haluan myös olla koko prosessin aikana tavoitettavissasi -läsnä ja tukenasi. Pystyn myös tukemaan polkuasi käytännön ruoanvalmistusvinkein ja ohjein. Koska vain siten teoria ravitsemuksesta siirtyy myös käytäntöön. Et jää yksin.

Parhaisiin tuloksiin pääsemme 6kk> valmennuksella. Kertatapaamisen voit valita, jos kaipaat lähikaupassasi käytännönopastusta terveellisempiin valintoihin. Mielelläni kuitenkin tukisin sinua pidempään muutosmatkallasi, sillä en usko lyhyiden pikapakettien kantavan pidemmälle elämässä.

 

Yksilöllisen ja kokonaisvaltaisen lähestymistavan vuoksi valmennuspaikkoja on rajoitettu määrä saatavilla. 

ekirjavihersmoothie-0254.jpg
vihersmoothiekirjaKansi.jpg
 

Terveys- ja hyvinvointiblogi

Pidän kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, ekologiaan sekä terveelliseen ruokaan keskittyvää Naprapaatin vaimo -blogia. Blogin sydämen asia on ollut helpottaa erityisruokavaliota noudattavien arkea ja siksi ohjeet ovat luontaisesti gluteenittomia (osa täysin viljattomia) ja luontaisesti makeutettuja sekä pääasiassa maidottomia. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan!